Az "energia alapú" (ezt nem gépész minőségemben fogalmaztam

) támadásokat nem szűri a time bomb, gondolom a psi storm és a force field is ide tartozik. Annál is inkább, mivel a különböző hatások ellen a burok fala véd csak, nem a teljes befoglaló térfogat. A hivatalos oldalon a mothership kis videóiban látható, hogy a time bomb belsejében a missile turret a rakétáit ugyan úgy kilövi, mint egyébként tenné, csak azok a burok belső falánál megállnak. Tehát a burok belsejében a psi storm és minden más hatás, ami a falat nem akarja átlépni a valós időnek megfelelően fog lezajlani. Logikailag ha felrobban valami a burkon belül, akkor annak a burok fláig elszóródó darabjainak meg kéne állni a falon , majd a röppályájukat onnan folytatni, ha megszűnik a burok. (érdekes, hogy a rakéták csak lepotyognak).
Ennyi erővel azt is megkérdezhetnénk, hogy mi történik, ha a time bomb-ba belevezeti az ellenség a repülőit, akkor azok szintén megállnak?
Persze hülyeség....nyílván csak a lövedékek állnak meg a burok felületén, különben előfordulhatna az is, hogy a sok "lefagyott" roncs, repülő, rakéta stb. miatt nem is látnánk mi van a burok alatt. Olyan lenne mint egy sündisznó

Józan ésszel belegondolva elég támadható ez a protoss technológia, de végülis az alapötlet nekem tetszik....a többi csak belemagyarázás. De mennyivel okosabb lenne, csak egy energiapajzsnak nevezni, amiről kimondják, hogy a nagy sebességű mechanikai hatásokkal szemben áthatolhatatlan....máris könnyebb lenne a blizz élete....
Mellesleg szerintem ez gyakorlatilag a zerg defiller dark swarm képességének a kicsit átdolgozott protoss megfelelője...