chat
Iratkozz fel:
Hírek | Cikkek | Blog | Kommentek | Kék post figyelo | Friss fórum témák

Hirdetmények:
Az avatar kép méret megnövelve 50kbyte-ra.
Az újonnan érkezõknek FAQ/GYIK és szabad kérdezz-felelek.

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 987 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5 ... 50  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: "Tedd fel Starcraft 2-es kérdéseidet" thread
Hozzászólás #   Elküldve: 2007. november 14., szerda 18:48 
Admin
Admin
Kedvenc faj: Random
Kedvenc egység:
Protoss - Immortal
Karune community manager kérdés-válasz sorozataiban a rajongói közösségektől várja a kérdéseket.
Official "Ask your SC2 Questions" Thread

Az itt feltett kérdésekre megpróbálunk minél gyorsabban, a tudásunkhoz képest válaszolni, illetve megmondani, a kérdés elhangzott-e már és hol. Ha olyan kérdéssel találkozunk, amely megérett arra, hogy a fejlesztők válaszoljanak rá, akkor lefordítjuk és leadjuk Karunenak.

UPDATE: Szeretném felhívni a figyelmeteket, hogy ez a téma arra van, hogy feltegyétek kérdéseiteket a fejlesztőknek. Ha még nincs válasz egy kérdésre, akkor az aktuális havi jelentésbe beleírjuk!

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: "Tedd fel Starcraft 2-es kérdéseidet" thread
Hozzászólás #   Elküldve: 2007. november 14., szerda 22:49 
Moderátor
Moderátor
 Honlap  Profil
Kedvenc faj: Protoss
Kedvenc egység:
Protoss - Zealot
Van egy egység a phase prizm, ami psi matrixot tud létrehozni (mint a pylon). Ebben a mátrixban egységeket lehet telportálni, ezt be is mutatták a protoss demóban. Azon gondolkodtam, hogy lehetséges e, hogy amikor el akarok foglalni egy mineral lelőhelyet, akkor nem egy nexust építek oda, hanem csak egy Phase Prizmet küldök. A phase prisme meg a bányászó probe-okat ide oda teleportálgatná a lelőhely és a nexusunk között. Persze csak úgy működne jól adolog, ha a gép automatikusan csinálná ezt. Megspórolnánk a nexus építésének idejét és az árát is.
Szerintetek lehetőséget fog adni erre az automatikus probe teleportálásra az sc2?

Szerk: Közben tárgytalan lett a kérdés...kiokosítottak, hogy csak az éppen elkészült egységek teleportálhatóak a mátrixon belűl...

Vissza a tetejére

Hozzászólás #   Elküldve: 2007. november 18., vasárnap 18:31 
Veterán
Veterán
Kedvenc egység:
Zerg - Hydralisk
Az én kérdésem az lenne, hogy Jimmy és Sarah megtalálják-e a boldogságukat a Starcraft2 végén?

Vissza a tetejére

Hozzászólás #   Elküldve: 2007. november 18., vasárnap 23:37 
Hellion
Hellion
 Honlap  Profil
Kedvenc egység:
Protoss - Zealot
Q: Lehetséges lesz-e kikapcsolni a robbanás- és "téridőhajlás"effekteket?

Miért is kérdezem? Az eddigi videók alapján néha nem látni tőlük semmit, ráadásul egy gyengébb gépen még nagyobb szívás. Nem lehetne hogy egyszerüen robbanáseffekt nélkül hulljon darabjaira pl. egy űrhajó?

Vissza a tetejére

Hozzászólás #   Elküldve: 2007. november 19., hétfő 14:26 
Veterán
Veterán
Engem ez a Zealot Charge tett kiváncsivá, hogy mégis hogy működik majd. Ezt manuálisan kell majd aktiválni vagy automatikusan aktiválódik. Ha automatikusan akkor felvetődik a kérdés hogy mi alapján ? Ha attack move ban küldjük a Zealotot egy bizonyos közelségbe érve aktiválja a charget és felgyorsul ilyenkor még mindig kérdés merül fel hogy mi van akkor ha elhivjuk a zealotot más irányba azonnal belassul mintha nem is charge olt volna avagy felgyorsulva mozdul az uj irányba is. Elmondom ez miért érdekes kérdés. Tegyük fel hogy ez az utolsó variáció a valós. Ebben az esetben menekülök a zealotjaimmal valaki pedig üldöz engem mondjuk zergling hordával. Tegyük fel gyorsabbak tehát utolérnének. Azonban én skilles player lévén nyomok hirtelen egy attack move-ot ennek következtében a zealototk felchargolva indulnak a zerglingek felé de én ekkor elhivom őket így ők felgyorsulva menekülnek a lingek elöl igy már nem érik őket utol. Tehát az alapkérdés hogy automatikus lesz e a charge ha pedig az lesz egy rafinált player némi fondorlattal tudja e majd egyúttal menekülésre is használni a dolgot ?

01010
00011

Vissza a tetejére

Hozzászólás #   Elküldve: 2007. november 19., hétfő 14:39 
Hellion
Hellion
 Honlap  Profil
Kedvenc egység:
Protoss - Zealot
A WoW-ban a Warriornál mikor charge-oltál addig nem lehetett irányt változtatni amíg oda nem ért a karid és rá nem csapott egyet az ellenre. Szerintem itt is így lesz és én annak örülnék, hogyha én dönthetném el csoportosan, mikor chargeoljanak a Zealotok.

Vissza a tetejére

Hozzászólás #   Elküldve: 2007. november 19., hétfő 14:53 
Veterán
Veterán
Arról már volt szó hogy a rakétákat lelassitja/megállitja a time bomb és hogy ezt a a sugarakkal (gondolom a modern elméleti fizika problémái alapján :) ) nem teszi. Viszont továbbra is kérdés hogy az ellenfél unitjainak mozgását lelassítja e majd illetve hogy a benne zajló "varázslatok" ideje is megnő e illetve azok hatása lelassul e ?
Gondolok itt arra pl hogy psi stormot küldünk a time bomba így az nem 4 másodpercig tombol hanem 8 ig viszont nem másodpercenként 50 damage hanem 2 másdopercenként 50 (ezek természetesen csak kapuszámok az arányok érzékeltetésére). Vagy például egy force field sokkal továbbtart ha rápakolunk még egy timebombot is (ott nincs is damage szóval csak előnyünk van belölle) illetve hogyha a templar nincs az idő burkon belül akkor is tovább bírja e majd a force field ? Ennek a buroknak a beveztésével szeritnem a blizzard nagyon nagy fába vágta a fejszéjét gondoljunk bele elméletileg még a burkon belül lezuhanó űrhajók roncsainak is lassabn kéne leesenie.

01010
00011

Vissza a tetejére

Hozzászólás #   Elküldve: 2007. november 19., hétfő 23:48 
Moderátor
Moderátor
 Honlap  Profil
Kedvenc egység:
Protoss - Zealot
Az "energia alapú" (ezt nem gépész minőségemben fogalmaztam :whistling: ) támadásokat nem szűri a time bomb, gondolom a psi storm és a force field is ide tartozik. Annál is inkább, mivel a különböző hatások ellen a burok fala véd csak, nem a teljes befoglaló térfogat. A hivatalos oldalon a mothership kis videóiban látható, hogy a time bomb belsejében a missile turret a rakétáit ugyan úgy kilövi, mint egyébként tenné, csak azok a burok belső falánál megállnak. Tehát a burok belsejében a psi storm és minden más hatás, ami a falat nem akarja átlépni a valós időnek megfelelően fog lezajlani. Logikailag ha felrobban valami a burkon belül, akkor annak a burok fláig elszóródó darabjainak meg kéne állni a falon , majd a röppályájukat onnan folytatni, ha megszűnik a burok. (érdekes, hogy a rakéták csak lepotyognak).
Ennyi erővel azt is megkérdezhetnénk, hogy mi történik, ha a time bomb-ba belevezeti az ellenség a repülőit, akkor azok szintén megállnak?

Persze hülyeség....nyílván csak a lövedékek állnak meg a burok felületén, különben előfordulhatna az is, hogy a sok "lefagyott" roncs, repülő, rakéta stb. miatt nem is látnánk mi van a burok alatt. Olyan lenne mint egy sündisznó :) Józan ésszel belegondolva elég támadható ez a protoss technológia, de végülis az alapötlet nekem tetszik....a többi csak belemagyarázás. De mennyivel okosabb lenne, csak egy energiapajzsnak nevezni, amiről kimondják, hogy a nagy sebességű mechanikai hatásokkal szemben áthatolhatatlan....máris könnyebb lenne a blizz élete....
Mellesleg szerintem ez gyakorlatilag a zerg defiller dark swarm képességének a kicsit átdolgozott protoss megfelelője...

Vissza a tetejére

Hozzászólás #   Elküldve: 2007. november 20., kedd 0:20 
Hellion
Hellion
 Honlap  Profil
Kedvenc egység:
Protoss - Zealot
És akkor mi történi ha atomot dobok a Mothershipre? :devil:

Vissza a tetejére

Hozzászólás #   Elküldve: 2007. november 20., kedd 8:13 
Veterán
Veterán
Viszont a psi storm például egy adott területre hat. Mi van tehát ha a területének egy része a burkon belül van másik része azon kívül ? Van külömbség ? Vagy ugyanugy zajlanak a dolgok ? Mert akkor végülis a timebomb tényleg egy darkswarm azzal a külömbséggel hogy a hatásokat nem detonációs és ballisztikus alapon különbözteti meg hanem energia és ballisztikus (lövedékek) alapon, valamint a légi unitokat is védi. Ezek szerint viszont csak akkor ha a védett objektum teljes terjedelmével a burkon belül helyezkedik el.

01010
00011

Vissza a tetejére

Hozzászólás #   Elküldve: 2007. november 20., kedd 13:58 
Veterán
Veterán
Ma meg az jutott eszembe hogy nem is tudjuk hogy működik a reaper jetpakja gazán. Egyszerűen csak hívod és átrepül a hegyek felett vagy skillnek számít és külön kell rá parancsot adni? Szintén érdekes kérdés hogy csak a hegyek "mászására" használható avagy át lehet e vele hidalni szakadékokat is és ha át akkor mégis mi az a távolsági határ amég egy szakadék átrepülhető a reaper számára. Tehát már a terep akadályokkal kapcsolatban se tudunk mindent a jetpack működéséről hát még hogy mi a helyzet az épületekkel és a unitokkal ? Vajon át tudják "ugrani az épületeket vagy a uniotokat is ? Csatába jól jöhet mert a hátul védett pozicioban lévő egységekhez is hozzáférhetnének így. Ugyanezek a kérdések felmerülnek a kolosszusal kapcsolatban is. Vajon át tudja e lépkedni az ellenséges egységeket (föleg nagy zerg rajzásnál jól jöhet ha kimenekülhet így) épületekről itt szó sincs szerintem annyira nem hosszúak a lábai ^^ Azt már láttuk mondjuk a gameplay videoban hogy a friendly unitok koszálhatnak a lábai alatt.

01010
00011

Vissza a tetejére

Hozzászólás #   Elküldve: 2007. november 20., kedd 20:01 
Moderátor
Moderátor
 Honlap  Profil
Kedvenc egység:
Protoss - Zealot
Szerintem, valahogy úgy működhet, hogy a gép megvizsgálja, hogy a helyszín gyalogosan vagy ugrással közelíthető e meg gyorsabban, és ha ugrással akkor automatikusan használja a jetpacket...ilyen alapon, ha a egységek, szétlőhető sziklák vagy hasonlók akadályozzák a mozgását, akkor is használhatja...Hogy ez mennyi számítási teljesítményt köthet le azt nem tudom, ilyen szempontból a manuális megoldás biztos jobb lenne.

Vissza a tetejére

Hozzászólás #   Elküldve: 2007. november 20., kedd 20:19 
Admin
Admin
Kedvenc egység:
Protoss - Immortal
Szerintem egyértelmű hogy automatikusan működik. Ha jól emlékszem a gameplay videóban is a srác egyszerüen kattintgatott, a reaper meg ment, hol sétált, hol ugrott.

Vissza a tetejére

Hozzászólás #   Elküldve: 2007. november 23., péntek 17:53 
Veterán
Veterán
Hát a gameplay videoban csak annyit láttunk hogy kattintott azok meg mentek de hogy közbe lenyomott e valami gombot azt nem. Mert végülis az se látszik a kattintáson magán hogy attack move vagy csak ugy move. Ha automatikus lesz akkor izzadhat majd az utkereső ha egy groupba rakod pár csak földön mozgó unittal, feltéve hogy megpróbálja őket nem szétválasztani. Ami azt illeti nem vagyok ugyan programozó de önmagában a jump szinte semmi + számításba nem kerül. Mert ha meggondolod azt hogy egy adott objektumot hogy kerüljön ki azt egy bonyolult útkereső algoritmus vezérli. Ezzel szembe a reapernél ilyen nem kell mindössze egy logikai művelet hogy van e előtte valami vagy sem. Ha nincs akkor egyenesen megy (nem kell számolgatni) ha van akkor átrepüli (megintcsak nem kell számolgatni mert egyenesen mozoghat) Persze bonyolultabb a dolog limitált ugrással mert azt azért el kell döntenie hogy át tudja e még ugrani vagy kerülnie kell midnenképpen. Ha pedig szűkül a lyuk mégérdekesebb mert eleinte nem tudja átugrani de egy idő után át tudná. Ugye ilyenkor senki nem szeretné hogy az egész lyukat megkerülje. Szóval időnként ellenőriznie kell át tudja e vajon már ugrani. Azt továbbra se fejtettétek ki hogy szerintetek az épületeket vagy egységeket át repüli e majd?

01010
00011

Vissza a tetejére

Hozzászólás #   Elküldve: 2007. november 23., péntek 18:04 
Admin
Admin
Kedvenc egység:
Protoss - Immortal
Na látod ez egy jó kérdés, hogy vajon a repülő üzemmód csak akkor aktivizálódik-e amikor magaslatra vagy alacsonyabb területre akarjuk irányítani a Reapert. Elég buta lenne egy olyan megoldás, hogy sík terepen a Reaper egyszerű egységként szaladgál és próbál meg átjutni az épületek alkotta falon. Erre egy megoldás lehet az, hogy manuálisan is utasítható legyen a Reaper arra, hogy az adott célterületet repülve tegye meg.
Megint egy érdekes kérdés, hogy ha tegyük fel a Reapert nem akarjuk levegőbe emelni, mert a közelben csak levegőbe lövő ellenségek, vagy levegőbe sokkal nagyobbat sebző ellenségek vannak.
Szerintem a legcélszerűbb megoldás ha autocast lenne a Reaper repülő képessége.

Vissza a tetejére

Hozzászólás #   Elküldve: 2007. november 23., péntek 21:08 
Probe
Probe
Volt valami infó arról, hogy a sok kill-el rendelkező egységek kapnak-e valami bónuszt? Az egyik screenshoton (ezen az oldalon a 20 as kép) esküszöm kis jeleket látok a tankok meg néhány marine feje felett.

Vissza a tetejére

Hozzászólás #   Elküldve: 2007. november 23., péntek 22:36 
Admin
Admin
Kedvenc egység:
Protoss - Immortal
mikutya írta:
Volt valami infó arról, hogy a sok kill-el rendelkező egységek kapnak-e valami bónuszt? Az egyik screenshoton (ezen az oldalon a 20 as kép) esküszöm kis jeleket látok a tankok meg néhány marine feje felett.

Mi is látjuk :D. Erről még nem hallottam infót, de majd még utána nézek.

Vissza a tetejére

Hozzászólás #   Elküldve: 2007. november 24., szombat 0:02 
Hellion
Hellion
 Honlap  Profil
Kedvenc egység:
Protoss - Zealot
Vajon a kampány a Starcraft és War3-hoz hasonlóan itt is majd több faji részre lesz osztva?[

Vissza a tetejére

Hozzászólás #   Elküldve: 2007. november 24., szombat 0:39 
Moderátor
Moderátor
 Honlap  Profil
Kedvenc egység:
Protoss - Zealot
Nem tudom már hol olvastam, de 1-2 hónappal ezelőtt szó volt az egységek fejlődéséről. A lényeg az volt, hogy a gama csak számlálni fogja a kill-eket semmi több...

Vissza a tetejére

Hozzászólás #   Elküldve: 2007. november 24., szombat 11:29 
Veterán
Veterán
aston írta:
Na látod ez egy jó kérdés, hogy vajon a repülő üzemmód csak akkor aktivizálódik-e amikor magaslatra vagy alacsonyabb területre akarjuk irányítani a Reapert. Elég buta lenne egy olyan megoldás, hogy sík terepen a Reaper egyszerű egységként szaladgál és próbál meg átjutni az épületek alkotta falon. Erre egy megoldás lehet az, hogy manuálisan is utasítható legyen a Reaper arra, hogy az adott célterületet repülve tegye meg.
Megint egy érdekes kérdés, hogy ha tegyük fel a Reapert nem akarjuk levegőbe emelni, mert a közelben csak levegőbe lövő ellenségek, vagy levegőbe sokkal nagyobbat sebző ellenségek vannak.
Szerintem a legcélszerűbb megoldás ha autocast lenne a Reaper repülő képessége.

Szerintem meg a smart cast (mint a wc3 ban a legtöbb spell) ha akarod auto ha nem mered a gépre bizni akkor meg manuális.

01010
00011

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 987 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5 ... 50  Következő

Hirdetmények:
Az avatar kép méret megnövelve 50kbyte-ra.
Az újonnan érkezõknek FAQ/GYIK és szabad kérdezz-felelek.

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]